Eerste hulp bij ongevallen

Wat houdt het in EHBO

In Nederland wordt de laatste jaren ongeveer 300.000 maal per jaar een vorm van eerste hulp verleend, waarbij in circa 3.000 gevallen het slachtoffer in een ziekenhuis wordt opgenomen.

Verband_3Een ongeval op straat, een collega die bekneld raakt of uw / een kind drinkt giftige vloeistof en u staat er bij en weet niet wat u moet doen. Erger nog er krijgt iemand een infarct en u kunt hem of haar niet helpen. Allemaal redenen om er eens over na te denken een EHBO diploma te gaan behalen en dat is echt niet zo moeilijk als u misschien denkt.

Wie is er niet eens van de trap gevallen, kneusde zijn enkel of liep een flinke snee op tijdens een val. Of uw echtgenoot nu op een wankele trap de heg snoeit of uw zoontje die van onbekende bessen zit te eten, als het mis gaat wilt u toch weten hoe u moet handelen!!!

Op een EHBO-cursus leert u wat moet worden gedaan, maar ook wat moet worden nagelaten, wanneer u in aanraking komt met slachtoffers van een ongeval. Om enkele voorbeelden te noemen: u leert wat u moet doen bij stoornissen van het bewustzijn, ademhalingsstoornissen, bloedingen en wonden, verbranding, vergiftiging, oogletsels, botbreuken en letsels door koude en warmte.

Volg nu een reanimatie cursus

Volg een reanimatie cursus en weet wat je moet doen als iemand in je omgeving problemen met het hart krijgt.  De eerste minuten zijn cruciaal.